Air cargo: snel, efficiënt en veilig!

Een auto in het buitenland kopen, biedt je heel wat voordelen. Zo beschikken veel landen over een groter en meer gevarieerd aanbod dan de Nederlandse autodealers. Verder zijn sommige wagens ook heel wat goedkoper in andere landen. Beslis je om een auto in het buitenland te kopen, moet je deze natuurlijk nog tot in Nederland krijgen. Hoe regel je nu best het transport naar Nederland?

Verschillende transportmogelijkheden

Koop je een auto in een nabijgelegen Europees land, kan deze eenvoudig via wegtransport naar Nederland gebracht worden. Om problemen met douane te vermijden, laat je dit best aan een gespecialiseerd transportbedrijf over. Moet de wagen een langere afstand afleggen, is zeevracht ook een mogelijke optie. Deze optie wordt vooral voor wagens uit Amerika en Canada gekozen. De snelste manier om een grote afstand te overbruggen, is echter via luchtvracht. Luchtvracht is misschien niet de goedkoopste oplossing, maar de vele voordelen maken dit prijsverschil meer dan goed.

Talloze voordelen

Met air cargo kunnen wagens wereldwijd getransporteerd worden. Terwijl je bij zeevracht afhankelijk bent van de aanwezigheid van grote havens, zijn er overal ter wereld wel internationale luchthavens te vinden. Bovendien is het een zeer veilige manier om (waardevolle) wagens te transporteren. Auto’s worden namelijk in een beveiligd vlucht krat geplaatst zodat deze tegen alle mogelijke schade beschermd worden. Tenslotte heb je met air cargo geen last van grote vertragingen. Waar zeevracht wel eens dagen vertraging kan oplopen, hebt u met luchtvracht een betrouwbaar beeld van de aankomst- en vertrektijden.

Een professionele en betrouwbare partner

Air cargo is niet de goedkoopste manier om een auto te importeren, maar wel het meest efficiënte transport naar Nederland. Het is wel belangrijk dat je voor een betrouwbaar transportbedrijf kiest dat ook alle douaneformaliteiten op zich neemt. Bij het importeren van wagens komt namelijk heel wat ingewikkeld papierwerk kijken. Met een professionele partner gespecialiseerd in de import van wagens, wordt je nieuwe auto snel en veilig tot aan je voordeur gebracht!