Autorai 2018

 

De AutoRai 2018 is in volle gang; van vrijdag 17 april tot met zondag 26 april is de AutoRai te bezoeken voor autoliefhebbers en aanhang. Dit auto-evenement wordt elke 2 jaar gehouden. Al sinds 1895 wordt er een auto-evenement in Amsterdam gehouden. De laatste keer dat dit evenement voor autoliefhebbers plaatsvond was in 2011, in 2013 ging het evenement niet door vanwege te weinig animo van autohandelaren. Het opzetten van de eigen stands was een groot obstakel voor veel partijen. Daarom hebben de organisatoren van de AutoRai besloten om dit jaar stands neer te zetten door de Rai zelf.

Autofabrikanten en universiteiten
Het is het grootste auto-evenement van Nederland, waar 50 automerken samen komen die ongeveer 500 auto’s naar de beurs brengen. Fiat, Alfa Romeo en Jeep zijn de enige van de grote spelers die je daar niet zult tegengekomen. Tijdens dit evenement kom je prachtige innovaties tegen en primeurs. Zoals de nieuwste Opel Adam, de Rocks S, die beleeft op de AutoRai zijn werelddebuut. Als je als bezoeker denkt dat je alleen mag kijken, kijken en niet aanraken, dan heb je het mis. Bezoekers mogen namelijk een testritje maken in de daarvoor bestemde auto’s op de speciale testparcours.

Je vindt niet alleen primeurs van autohandelaren, maar ook presentaties van Universiteiten. Zoals de modulaire auto die gemaakt is door de studenten van de TU Eindhoven: elk onderdeel van deze elektrische auto is aanpasbaar. Ook de studenten van de TU Delft presenteren hun innovatie die rijdt op zonne-energie en wordt gebruikt op de World Solar Challenge in Australië.

Bron: nu.nl

.  .  .