Kun je auto onderdelen online kopen?

Vraag je jezelf af of je auto onderdelen online kunt vinden? Auto onderdelen zijn niet bepaald goedkoop en een onvoorziene reparatie kan een flink gat in je budget slaan. Een goedkoper alternatief zou een uitkomst zijn. Je weet waarschijnlijk al wel dat je bij autosloperijen tweedehands onderdelen kunt kopen die een stuk goedkoper zijn dan bij de dealer. Maar kun je ook sloop auto onderdelen online kopen?

Hoe vind je auto onderdelen online?

Niet elke autosloperij verkoopt dezelfde onderdelen. Aangezien de gebruikte onderdelen uit de auto’s worden gewonnen die op de nominatie staan om te worden gesloopt, is het afhankelijk van het aanbod sloopauto’s of de door jou gezochte onderdelen wel op voorraad zijn. Sommige sloperijen specialiseren zich in bepaalde merken of categorieën auto’s. Maar vaak liggen die helemaal aan de andere kant van het land, en kun je niet even snel langsrijden om te checken of zij misschien dat ene onderdeel hebben. Gelukkig zijn we nu in het internet tijdperk beland, en heeft bijna elke autosloperij een website waar je kunt zoeken naar onderdelen.

Online onderdelen zoeken voor bijzondere auto’s

Voor sommige merken en typen auto’s is het lastig om tweedehands onderdelen te vinden. Bijvoorbeeld als je een oldtimer aan het opknappen bent. De productielijnen voor die auto’s zijn al jaren geleden gesloten, zodat je geen nieuwe onderdelen meer kunt verkrijgen. Je enige hoop is dan dat ergens op een sloop nog zo’n onderdeel te vinden is. Maar wat dan als dat bedrijf honderden kilometers weg is van waar jij woont? Maar ook als je helemaal weg bent van snelle Japanse bolides en je graag jouw auto net zo wilt tunen als de auto’s uit ‘the Fast & the Furious’. Dan heeft waarschijnlijk niet de eerste de beste dealer van Japanse auto’s de onderdelen die je zoekt. In dit soort situaties is online onderdelen bestellen echt een uitkomst.

Websites van gespecialiseerde autosloperijen

Er zijn tal van autosloop bedrijven die gespecialiseerd zijn in een bepaald type auto. Zo kun je als je fan bent van Japanse en Koreaanse auto’s onderdelen bestellen bij een sloopbedrijf Japato.nl. Je kunt hel makkelijk de voorraad doorzoeken, omdat je niet alleen op merk en model auto ze zoekopdracht kunt specificeren, maar zelfs op kenteken of motornummer kunt zoeken. En mocht het er nog niet tussen staan, kun je altijd even bellen. Wie weet staat er nog een auto klaar om te slopen waar de onderdelen nog niet vanaf zijn gehaald, en zit hetgeen wat jij zoekt er toevallig tussen.