Historie van een auto

Historie van een auto opvragen is erg belangrijk!

Heb je een nieuwe auto nodig en denk je er aan een tweedehands voertuig aan te schaffen? Dan is het auto verleden opvragen natuurlijk een van de eerste zaken waar je aan denkt. Het verleden van een auto kan erg veel aangeven over de verwachte levensduur als jij het voertuig in je bezit krijgt.

Kilometerstand en rijgedrag

Het is erg verstandig om bij de aankoop te letten op de kilometerstand en te informeren naar het rijgedrag van de vorige eigenaar. Een hoge kilometerstand kan duiden op een veelgebruikt voertuig dat mogelijk niet zoveel jaren meer meekan, al hoeft dat natuurlijk bij elke auto het geval te zijn. Onverantwoord rijgedrag heeft namelijk ook vaak een slechte invloed op de staat van een auto, ongeacht of er veel kilometers zijn gereden of niet. Zoek deze gegevens daarom goed uit alvorens je besluit een auto aan te schaffen.

Kenteken

Het autoverleden opvragen is natuurlijk meer dan alleen kijken naar de stand op de kilometerteller. Aan de hand van het kenteken kun je online ook naar informatie zoeken. Een goede check van het kenteken geeft je meer inzicht over de technische staat van dienst van de auto (bijvoorbeeld of de auto door de laatste APK-keuring is gekomen) en over de juridische staat van dienst (of de auto niet is gestolen of vermist). Kijk ook naar ervaringen van automobilisten met het model (en bouwjaar) van de auto die je op het oog hebt. Zijn er veel klachten van mensen die een soortgelijk autogebruik als jij hebben dan kan dit een overweging zijn om misschien voor een ander model te kiezen.

.  .  .