Waarom kiezen voor shortlease?

Voor een grote groep mensen is het een soort van droom om in een mooie auto te rijden. Voor veel mensen wordt dit helaas nooit werkelijkheid. Echter is er een grote groep waarbij dit vaak wel werkelijkheid wordt. Namelijk, ondernemers. Veel ondernemers kiezen ervoor om een mooie auto te leasen. De reden? Zij kunnen dit via het bedrijf doen en dit zorgt voor een aantal voordelen. Zo kunnen zij de kosten van de auto van de winst aftrekken, hierdoor hoeven zij uiteindelijk minder belasting te betalen. Mocht jij een auto willen leasen, dan zijn er verschillende varianten waarvoor gekozen kan worden. Dit artikel gaat vooral over shortlease, veel mensen kiezen hiervoor omdat men dan niet vastzit aan lange contracten.

 Als je er als ondernemer voor kiest om een auto te leasen, dan hoef je dus minder belasting te betalen. Echter zal je er wel rekening mee moeten houden dat je bijtelling moet betalen. Bijtelling is een bedrag dat bovenop jouw totale inkomsten komt, dit zal er weer voor zorgen dat je wat meer belasting moet betalen. Wil jij optimaal profiteren van een mooie leaseauto? Kies er dan voor om een auto met weinig bijtelling te leasen. Een mooi voorbeeld van een auto waar je weinig bijtelling over betaald is de elektrische auto. Bij een elektrische auto betaal je namelijk maar 4% bijtelling, dit maakt het rijden van een elektrische auto zeer voordelig.

Verschillende manieren van leasen

Eerder in dit artikel heb je al kunnen lezen dat dit artikel voornamelijk over shortlease gaat. Je hebt ook kunnen lezen dat veel mensen voor shortlease zzp kiezen omdat je hierbij niet aan lange contracten vastzit. Dit zorgt ervoor dat je minder risico loopt bij het leasen van een auto. Mocht jij bijvoorbeeld twee dure auto’s leasen voor een aantal jaar voor jouzelf en voor jou kompaan, dan neem je een risico. Stel nou dat jullie vrijwillig stoppen met het bedrijf of dat jullie failliet gaan, dan zitten jullie nog steeds vast aan langdurige contracten. Mocht jij voor shortlease kiezen, dan is dit dus niet het geval. Je kunt dan bijvoorbeeld een contract afsluiten voor een maand, drie maanden, een halfjaar of bijvoorbeeld een jaar.

Het voordeel van shortlease is dus dat je niet lang aan de auto vastzit. Dit zorgt dus voor minder risico. Echter is dit niet het enige voordeel dat shortlease te bieden heeft. Zo zorgt het bijvoorbeeld ook voor veel vrijheid. Vind jij het bijvoorbeeld leuk om regelmatig in een andere auto te rijden? Dan kan dit veel makkelijker met deze variant van leasen.

Operational lease of financial lease

Uiteraard brengt shortlease ook een nadeel met zich mee. Doordat jij de auto voor een korte periode huurt zal je hier ook meer voor moeten betalen. Wil jij minder betalen? Dan is het verstandiger om te kiezen voor operational lease of financial lease. Bij deze varianten kan je een contract voor meerdere jaren afsluiten. Bij de eerste variant huur je de auto als het ware een aantal jaar, bij de tweede variant betaal je de auto in een aantal jaar af, de auto is dan uiteindelijk van jou.