Pick-ups vervanger van de Golf?

Pick-ups zijn niet aan te slepen de laatste jaren, de Nederlandse wegen beginnen steeds meer gevuld te raken met de Amerikaanse monster-auto’s. Maar de Nederlandse liefde voor de Golf gaan de pick-ups niet vervangen. In deze blog lees je wat de pick-up en in het speciaal de Dodge Ram zo populair maakt. 

Pick-ups in Nederland

Je ziet ze steeds vaker rijden die pick-ups. Vooral de Dodge Ram doet het goed in Nederland. Concurrentie heeft Ram wel. Bijvoorbeeld de Ford F-150 en nog wel wat andere pick-ups van Amerikaanse bodem Maar de Dodge Ram is toch veruit het populairste. Sterker nog de Dodge is de populairste pick-up van Nederland. En dan te bedenken dat ze niet op iedere straathoek verkrijgbaar zijn. De bedrijven die ze verkopen zijn op twee handen te tellen. 

Toch te betalen zo’n Dodge Ram 

Dat de Dodge Ram niet voor de plebs wordt heeft er alles mee te maken dat ze belastingtechnisch niet heel voordelig zijn.  De auto’s zijn bijna vrachtwagens in gewicht en dan komt er ook nog eens bij dat de CO2 uitstoot niet al te best is. Maar, er is een oplossing. Ben je ondernemer? Dan wordt zo’n Dodge Ram ineens een stuk aantrekkelijker. Je kunt de Dodge Ram namelijk rijden met een grijs kenteken. En dan verminderd de wegenbelasting maandelijks met de helft. Wat ook nog eens een groot voordeel is, bij veel auto’s op grijskenteken moet de achterbank eruit. Bij de Dodge Ram is dat niet het geval. Je hebt dus een auto met een enorme laadruimte waar je ook nog eens met het hele gezin in kunt. En schaf je een Dodge Ram aan die gebruikt is, dan kan je dat rustig een leuke vakantie schelen. Anders dan bij andere pick-ups die gebruikt zijn

Tot slot is zo’n Dodge Ram natuurlijk ook gewoon een prachtige auto er gaat niks boven het geluid van zo’n dikke V8. Je voelt je helemaal het mannetje in een Dodge Ram.