Auto importeren? Maak gebruik van een importservice!

Heb je een leuke auto gezien in het buitenland en wil je deze graag naar Nederland toe halen? Het importeren van een auto vraagt om geduld, geld en een stukje kennis. Er komt jammer genoeg veel papierwerk bij kijken waardoor mensen bij voorbaat al afhaken. Lees verder en ontdek hoe een auto importservice voor jou het proces kan versnellen.

Stap 1: kies een auto uit

Je kunt twee dingen doen. Eén je gaat zelf op zoek naar een auto in het buitenland. Er zijn ontzettend veel websites (met name Duitse autobedrijven) waar je het aanbod op kunt bekijken. Het importeren van een Duitse auto heeft voordelen. Niet alleen omdat het dichtbij is waardoor je de auto eenvoudig en snel naar Nederland kunt krijgen, maar ook omdat auto’s hier doorgaans goedkoper en luxer zijn uitgerust. Indien je zelf geen tijd hebt om naar een auto te zoeken of simpelweg de gewenste auto niet kunt vinden dan kun je dit ook uitbesteden aan de importservice. Zij hebben over het algemeen een groot netwerk waardoor het eenvoudig is om de gewenste auto te vinden.

Stap 2: Papierwerk

Om een auto legaal naar Nederland te importeren zal je flink wat papierwerk moeten verrichten. Regel je dit allemaal zelf dan is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Kies je voor een importservice dan wordt dit allemaal voor je geregeld, waardoor je je nergens zorgen over hoeft te maken. Daarnaast berekenen ze ook de BPM voor je. Dit is de belasting die je betaalt wanneer je een auto naar Nederland importeert. Zo weet je van te voren precies hoe hoog dit bedrag gaat uitvallen en kom je niet voor verassingen te staan.

Stap 3. De auto naar Nederland halen

Wanneer al het papierwerk is geregeld wordt het tijd om de auto naar Nederland te halen. Dit is het makkelijkst wanneer je de auto uit het Duitsland importeert. Ook is het mogelijk om dit uit te besteden, maar dit kost doorgaans erg veel geld. De goedkoopste optie is om samen met een vriend of een kennis die kant op te rijden en vervolgens met twee auto’s terug te rijden. Je kunt er dan tegelijkertijd een leuk dagje uit van maken.

 

Ben je op zoek naar een goede auto importservice? Een bekende en betrouwbare service wordt geleverd door easyimport.nl. Zij hebben veel ervaring en weten waar ze mee bezig zijn!