De onvermijdelijke kosten bij de aanschaf van een auto

De berekening van de BPM verandert regelmatig. Dit heeft onder andere te maken met de CO2-uitstoot. Dit bedrag kan hoger uitvallen als je voor een dieselmodel gaat. De berekening van de BPM is gebaseerd op de volgende punten:

 

  • de nieuwprijs
  • de leeftijd
  • de uitstoot van de auto

 

De BPM kun je van tevoren berekenen als je op voorhand een taxatie uitvoert op de gewenste auto. De taxatie is niet gratis maar het helpt om te weten waar je in financieel opzicht aan toe bent  en niet dat er nog een groot bedrag achterweg komt waar je niet op gerekend hebt.

 

De BPM calculator

Niet iedereen is gecharmeerd van deze optie maar met de BPM calculator kun je berekenen hoeveel BPM je zou moeten afdragen. Met het gebruik van dit hulpmiddel dien je in gedachten te houden dat je bij het importeren van een auto uit het buitenland de Nederlandse bruto aanschafprijs inclusief eventuele accessoires van het betreffende bouwjaar moet gebruiken. De berekening van de BPM is in alle gevallen verschillend. Je mag elke BPM-berekeningswijze gebruiken tussen de datum eerste toelating in het buitenland en de huidige datum. Met deze optie kun je veel geld besparen.

 

Vindt je de gebruik van de calculator niet handig of ben je bang dat je verkeerde informatie invult, dan kun je natuurlijk ander hulp inroepen. De hulp van de belastingdienst inroepen kan nadelig voor je uitpakken omdat zij graag zoveel mogelijk BPM willen innen. Zij zullen niet van de goedkoopste berekening uitgaan die voor handen ligt. Kijk daarom op meerdere websites die hulp kunnen bieden.

Tip: KOSTELOZE en vrijblijvende BPM aangifte advies van professional!

 

Stappenplan

Om ervoor te zorgen dat je alles op een rijtje hebt voor het betalen van de BPM zijn er een aantal dingen die je moet doen.

 

  1. zorg dat je de gegevens verzamelt die je nodig hebt om de berekening te maken
  2. kies de BPM berekening die het gunstigst uitvalt
  3. bepaal als je een gebruikte auto aanschaft de BPM afschrijving
  4. bepaal de rest-BPM zodat je weet wat je moet gaan betalen

 

Aangezien de regels regelmatig veranderen is het goed om jezelf hiervan op de hoogte te brengen zodat er geen misverstanden zullen ontstaan over de betaling. Er gelden namelijk enkele uitzonderingen waardoor je vrijgesteld kunt worden van de BPM. Daarom is het altijd goed om toch even op de website van de belastingdienst te kijken wat de laatste veranderingen zijn.

 

Uit welk land? De import van Duitse wagens blijft immens populair en de meest aangevraagde dienst. Al blijft Belgiƫ een goede alternatief.