Elektrisch rijden klinkt leuk maar redt de accu het wel?

Veel potentiële bestuurders van elektrische voertuigen krijgen het benauwd door de angst dat de accu van hun auto halverwege de reis uitsterft, waardoor ze in the middle of nowhere zullen stranden. De waarheid is echter dat dit scenario gewoon niet zal gebeuren. Oké, als je ver genoeg rijdt zonder op te laden, zal je auto uit gaan. Hetzelfde met een benzineauto. En ja, er zijn meer benzinestations langs onze straten dan oplaadpunten voor elektrische voertuigen (EV). Maar dat betekent niet dat je waarschijnlijk ook zonder batterij zit.

Het is namelijk zo, als je een gemiddeld afstand rijdt en je weet dat je je auto ’s nachts moet opladen, zal je dit probleem nooit tegenkomen. Maar zelfs dat is niet genoeg om sommige mensen te overtuigen. In dit artikel laat ik je de 3 belangrijkste redenen lezen waarom je niet bang moet zijn voor een lege accu.

1. Je laadt thuis op

Net zoals het opladen van je telefoon. Maar het is een auto.

Wanneer je een elektrische auto krijgt, wordt je vaak aangemoedigd om een ​​laadpaal aan huis te installeren in uw garage of een laadpaal aan de oprit. In de VS zal het een laadstation op niveau 2 zijn. In Europa moet je een 1-fase of 3-fasen laadstation installeren (afhankelijk van de capaciteit van uw huis). Met dit handige apparaat kan uw auto worden aangesloten en opgeladen wanneer je niet rijdt. Op deze manier, wanneer je thuis weggaat in je EV, is dit altijd met een volle batterij.

2. Laadstations zijn overal

Op dit moment zijn er ongeveer 16.000 openbare oplaadstations verspreid over heel Nederland (veel langs snelwegen of plaatsen waar je misschien een lege accu kunt krijgen). In Europa zijn er ongeveer 120.000. Waarschijnlijk rij je al onbewust langs EV oplaadstations zonder dat je het door hebt. En om je te helpen die stations te vinden, zijn er tientallen handige smartphone-apps die je hun exacte locatie geven. Bovendien zullen er in de komende 5-10 jaar openbare of commerciële oplaadstations zijn op vrijwel elke parkeerplaats.

3. De levensduur van de batterij van vandaag is langer dan je denkt – en hij groeit

In 2014 had de Nissan Leaf een batterijbereik van 138 km. Vandaag kan de 2018 Leaf 240 km afleggen. En zo verder, enzovoort. Niet genoeg? Voor € 33K kun je een nieuwe Tesla-model 3 kopen met een bereik van meer dan 480 km. En tegen 2020 is Elon Musk ervan overtuigd dat zijn auto’s een accuvoeding van> 1200 km per lading zullen hebben. Zelfs nu brak de Tesla S onlangs het record voor de langste rit op een enkele lading – maar liefst 1070 km!

“Maar … maar … maar …”

Maar niets. Angst voor een lege accu opgelost (dit zal binnen drie jaar niet eens meer een gespreksonderwerp zijn, vertrouw me).