Bestuurbare auto’s, wat moet jij weten

Als kind al wilde je zo een supergave bestuurbare auto, je vroeg er een voor je verjaardag en voor sinterklaas maar je hebt er nooit een gehad. En nu heb je misschien het idee dat je er te oud voor bent. Maar dat is niet zo, een bestuurbare auto is een echte mannen hobby. Je hebt namelijk bestuurbare auto’s die gewoon op benzine rijden en harder rijden dan jouw eigen auto. Maar waar moet je nou op letten bij het aanschaffen van een bestuurbare auto. In deze blog lees je daar meer over.

 

Aandrijving

Je hebt verschillende aandrijvingen als het aankomt op bestuurbare auto’s. Je hebt bestuurbare auto’s met nitro motoren, benzine motoren en elektro motoren. Er zijn een aantal zaken waar je goed over na moet denken. Als je net begint met rijden is het aan te raden om een elektro motor te nemen. Deze vergen relatief weinig onderhoud en zijn het makkelijkste in gebruik. Als je een wat meer gevorderde rijder bent kun je een nitro motor overwegen. Deze zijn moeilijker te besturen, hebben een hogere topsnelheid en vergen meer onderhoud. Wel moet je er rekening mee houden dat de uitlaatgassen schadelijk zijn voor de gezondheid. Mocht je het echt groot willen aanpakken dan is een benzine motor iets voor jou. Dit zijn de grootste bestuurbare auto’s die er te krijgen zijn. Ook deze auto’s vergen aandacht omtrent onderhoud, het is makkelijk als je een beetje handig bent.

 

Randzaken

Als je een bestuurbare auto gaat kopen is het handig om over de garantie na te denken en er een te kopen waarbij garantie mogelijk is. Dit aangezien bestuurbare auto’s relatief kwetsbare producten zijn. Ook moet je de afweging maken of je hem zelf wilt bouwen of dat je een kant en klare besuurbare auto neemt. Dit laatste is het makkelijkste natuurlijk, maar zelf je auto bouwen geeft een geweldige kick. Ook is het merk erg belangrijk. Traxxas heeft bijvoorbeeld over het algemeen de beste auto’s.