Tweedehands auto plus verzekering

Het kopen van een tweedehands auto is voor de meeste mensen een leuke gebeurtenis. Je wilt een goede auto en hij moet er natuurlijk ook leuk uitzien. Vanzelfsprekend wil je je nieuwe aanwinst goed verzekeren, maar autoverzekeringen voor tweedehandsauto’s lopen soms best uiteen. Het is goed voor te stellen dat je als autobezitter niet meer goed weet welke verzekering nu het beste bij jou past. Waar kun je op besparen? Welke is het goedkoopst? Hoeveel dekking kun je krijgen op een oude auto? Handige tips, waar je op moet letten bij het afsluiten van een goede autoverzekering, komen in dit artikel aan bod. Je kunt meer informatie over autoverzekeringen lezen op Overstappen.nl.

Soorten verzekeringen

Er zijn drie soorten autoverzekeringen, waaruit je kunt kiezen.

  • WA verzekering: minst uitgebreide dekking. Verzekerd bij schade aan anderen, maar niet voor schade aan je eigen auto
  • WA plus verzekering: dekt schade die je anderen toebrengt en dekt je auto tegen brand, diefstal, storm, ruitschade en aanrijdingen
  • All Risk verzekering: alle autoschades worden gedekt

De keuze is helemaal aan jezelf, belangrijkste is om te kijken naar de leeftijd van je auto en wat de waarde ervan is. Een dure premie heeft eigenlijk geen zin, als je auto een lage waarde heeft. WA verzekeren is dan ook de beste keuze. Je bespaart bij een goedkopere autoverzekering honderden euro’s ten opzichte van een uitgebreide verzekering.

Is je tweedehands auto nog niet zo heel erg oud, dan kun je kiezen voor een uitgebreidere premie. Zo weet je zeker dat je goed gedekt bent voor eventuele schade.

Tips

Je auto is een groot bezit, ongeacht hoe oud, nieuw, klein of groot hij is. Het brengt je overal waar jij heen gaat en is je trouwe metgezel in weer en wind. Om je auto goed te verzekeren moet je op een paar punten letten. Zo kun je zien welke verzekering bij jouw wensen aansluiten en kun je zo de juiste verzekering kiezen. Alvorens je een verzekering afsluit, maak je een wenslijst voor jezelf. Op de website www.Autoverzekering.nl kun je het beste al deze producten vergelijken en de beste en goedkoopste die bij jou past kiezen en afsluiten.