Het afsluiten van een motorverzekering

Veel mensen vinden het prachtig om met de motor te rijden. Bent u ook een echte motorliefhebber? Dan is het wel van groot belang dat u een goede motorverzekering afsluit. Net als met een auto moet u namelijk wel verzekerd zijn als u op de motor wilt rijden. Er zit veel verschil tussen verzekeraars. Zo betaalt u lang niet altijd hetzelfde bedrag bij verschillende verzekeraars. Het liefste heeft u een goedkope verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Om deze reden is het verstandig om u goed te verdiepen in de verschillende verzekeraars. Bent u benieuwd naar hoe u een geschikte motorverzekering afsluit? Hieronder leest u waarop u moet letten.

Welke dekking kiest u?

Net als wanneer u een autoverzekering afsluit, kunt u ook bij een motorverzekering uit verschillende dekkingen kiezen. De WA-verzekering is de minimale verzekering die u moet afsluiten. Met deze verzekering bent u verzekerd tegen schade die u aan anderen toebrengt. Daarnaast kunt u ook nog voor WA+ kiezen. Met een WA+ verzekering bent u niet alleen verzekerd voor schade die u aan anderen toebrengt, maar ook voor diefstal, brand, storm en ruitschade. In dit geval hoeft u niet zelf voor de kosten op te draaien als de motor omwaait tijdens een hevige storm. Echter, bent u met een WA+ verzekering niet verzekerd voor schade die u zelf aan de motor veroorzaakt. Met een allrisk verzekering bent u wel verzekerd tegen schade die u zelf veroorzaakt.

Welke dekking u voor uw motorverzekering nodig heeft, is afhankelijk van uw eigen wensen. Er zijn wel richtlijnen om een betere beslissing te maken. Voor nieuwe motoren tot zo’n 4 jaar oud is het aan te raden om een allrisk verzekering af te sluiten. Voor motoren die iets ouder zijn, namelijk tot 8 jaar oud, kunt u het beste een WA+ verzekering afsluiten. Voor motoren die ouder zijn dan 8 jaar wordt over het algemeen een WA-verzekering aangeraden. Echter, is dit ook afhankelijk van het type motor. Zo kunt u bepaalde oldtimers bijvoorbeeld beter allrisk verzekeren. Het is namelijk verstandig om de motor goed te verzekeren indien deze een hogere waarde heeft.

Welke verzekeraar is het beste voor u?

Welke verzekeraar voor u het beste is, is compleet afhankelijk van uw situatie. Zo verschilt dit bijvoorbeeld per postcode en type motor. U kunt de motorverzekering berekenen op een vergelijkingswebsite. Op deze manier kunt u eenvoudig bepalen welke verzekeraar het voordeligste is. Echter, is de goedkoopste verzekeraar niet altijd ook de beste verzekeraar. De verzekeraar mag ook eisen stellen aan de verzekerde motor. Zo moet u in veel gevallen een slot hebben dat aan bepaalde eisen voldoet, zodat het risico op diefstal kleiner is. Zodra u eenmaal een goede verzekeraar heeft gevonden, kunt u de verzekering eenvoudig afsluiten. Tegenwoordig kunt u de motorverzekering online afsluiten, waardoor u een hoop tijd bespaart. Het moeilijkste aan een verzekering afsluiten is dus het uitzoeken welke verzekeraar het beste bij u past. Gelukkig heeft u hier tegenwoordig ook een hoop hulpmiddelen voor! Kijk bijvoorbeeld eens op Diks.nl.