Tips voor goed SEAT onderhoud

Een reparatie is soms onmogelijk om te voorkomen. Het is echter natuurlijk wel zo dat wanneer jijzelf je SEAT goed onderhoudt er minder vaak iets gerepareerd hoeft te worden. We geven je een paar tips mee voor SEAT onderhoud.

Houd je peil op peil

Afhankelijk van hoe vaak jij je SEAT, is het verstandig om een aantal keer per maand het oliepeil te controleren. Wanneer je oliepeil te laag staat kan dit grote gevolgen hebben waardoor je veel kosten maakt. Het beste moment om olie te peilen is wanneer je 10 minuten onderweg bent. Zorg er dan wel voor dat je SEAT op een vlakke ondergrond staat, want op een schuine ondergrond kan er niet gepeild worden.

Onderhoudsbeurt

Om groot onderhoud te voorkomen is het verstandig om je SEAT regelmatig te voorzien van een kleine onderhoudsbeurt. Hier worden een aantal zaken even gecontroleerd zoals, de verlichting, remmen, vloeistoffen en je banden. Een kleine beurt kost ook aanzienlijk minder dan een grote onderhoudsbeurt. Echter als een van deze kleine dingen niet in orde is heeft dit grote gevolgen. Regelmatig controleren kun dus niks kwaad. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een grote onderhoudsbeurt. Dan wordt deze uitgebreid onderzocht en wordt vaak ook slijtage ruim van te voren opgemerkt. Je SEAT geeft zelf aan wanneer er onderhoud nodig en of dit om een grote onderhoudsbeurt of een kleine onderhoudsbeurt gaat.

APK Keuring

Het belang van een onderhoudsbeurt is zojuist besproken. Dit is echter wat anders dan een APK keuring. Dit is namelijk in veel gevallen een jaarlijkse controle. Hierbij wordt een controle uitgevoerd op een aantal kernpunten. Wanneer deze goed werken dan mag de auto pas weer de weg op. In een APK wordt echter wel veel minder onderzocht dan in een onderhoudsbeurt. De APK is dus wel verplicht en het kan een grote boete opleveren bij het niet tijdig uitvoeren van een APK. Houd dus goed de deadline in de gaten.

Afspraken maken met de autogarage

Afspraken maken met de garage is een belangrijke must. Het voorkomt namelijk dat je voor verrassingen komt te staan. Spreek bijvoorbeeld af dat alleen iets gerepareerd wordt wanneer hier toestemming is gegeven. Het zou vervelend zijn als meer kosten maakt voor het maken van een auto dan wanneer je een nieuwe aanschaft.